Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai húsos galuska recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • egy evőkanál pirospaprika
    • 30 dkg darált sertéshús
    • 2 paradicsom
    • 2 cső zöldpaprika
    • 15 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a húst, a lehéjazott paradicsomot meg a felszeletelt zöldpaprikát beletesszük, és sóval, borssal ízesítjük, egy kevés vízzel puhára pároljuk. A lisztből a tojással, egy csipet sóval és vízzel könnyű galuskatésztát állítunk össze, de nem dolgozzuk ki, csak éppen összekeverjük, és lobogó sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk belőle. Ha kifőtt, szűrőkanállal a megpárolt húsra szedjük, elkeverjük, az egészet átforrósítjuk, és a tejföllel leöntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá