Bácskai húsos galuska recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- egy evőkanál pirospaprika
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 paradicsom
- 2 cső zöldpaprika
- 15 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a húst, a lehéjazott paradicsomot meg a felszeletelt zöldpaprikát beletesszük, és sóval, borssal ízesítjük, egy kevés vízzel puhára pároljuk. A lisztből a tojással, egy csipet sóval és vízzel könnyű galuskatésztát állítunk össze, de nem dolgozzuk ki, csak éppen összekeverjük, és lobogó sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk belőle. Ha kifőtt, szűrőkanállal a megpárolt húsra szedjük, elkeverjük, az egészet átforrósítjuk, és a tejföllel leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »