Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstös pástétommal töltött paccheri recept

Füstös pástétommal töltött paccheri
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg paccheri tészta
    • 15 dkg szárazabb füstölt hús vagy sonka (felkockázva)
    • 15 dkg téliszalámi (felkockázva)
    • 15 dkg krémfehér sajt (vagy feta)
    • 3-4 dl tejföl
    • olívaolaj
    • 15 dkg reszelni való sajt
    • friss bazsalikom felaprítva

    Elkészítése:

    Aprítógépben felaprítjuk a füstölt sonkát és a téliszalámit (maradék volt, nem dobunk ki semmit! ). A darált húst pépesre kikeverjük a tejföllel, 1 ek olívaolajjal, 1 ek reszelt parmezánnal, a 15 dkg krémfehér sajttal (feta szerű sajt) és friss bazsalikommal. Sózni nem szabad, a húsok és a sajt is sós!

    A paccheri tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, és pont 2 percig főzzük. Hideg vízzel átmossuk, a kivajazott tálba állítgatjuk őket, és egy levágott sarkú zacskóval megtöltjük őket a pástétommal.

    Megöntözzük olívaolajjal gazdagon, és reszelt sajttal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Fóliával lefedve 25-30 percig sütjük 160 fokon sütőben, majd a fólia nélkül magasabb hőfokon további 10-15 percig. A sütőből kivéve kb. 10 percig pihentessük tálalás előtt. Reszelt parmezán és még egy kis olívaolaj kerülhet rá tálaláskor!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá