Füstös pástétommal töltött paccheri recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg paccheri tészta
- 15 dkg szárazabb füstölt hús vagy sonka (felkockázva)
- 15 dkg téliszalámi (felkockázva)
- 15 dkg krémfehér sajt (vagy feta)
- 3-4 dl tejföl
- olívaolaj
- 15 dkg reszelni való sajt
- friss bazsalikom felaprítva
Elkészítése:
Aprítógépben felaprítjuk a füstölt sonkát és a téliszalámit (maradék volt, nem dobunk ki semmit! ). A darált húst pépesre kikeverjük a tejföllel, 1 ek olívaolajjal, 1 ek reszelt parmezánnal, a 15 dkg krémfehér sajttal (feta szerű sajt) és friss bazsalikommal. Sózni nem szabad, a húsok és a sajt is sós!
A paccheri tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, és pont 2 percig főzzük. Hideg vízzel átmossuk, a kivajazott tálba állítgatjuk őket, és egy levágott sarkú zacskóval megtöltjük őket a pástétommal.
Megöntözzük olívaolajjal gazdagon, és reszelt sajttal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Fóliával lefedve 25-30 percig sütjük 160 fokon sütőben, majd a fólia nélkül magasabb hőfokon további 10-15 percig. A sütőből kivéve kb. 10 percig pihentessük tálalás előtt. Reszelt parmezán és még egy kis olívaolaj kerülhet rá tálaláskor!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


