Füstös pástétommal töltött paccheri recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg paccheri tészta
- 15 dkg szárazabb füstölt hús vagy sonka (felkockázva)
- 15 dkg téliszalámi (felkockázva)
- 15 dkg krémfehér sajt (vagy feta)
- 3-4 dl tejföl
- olívaolaj
- 15 dkg reszelni való sajt
- friss bazsalikom felaprítva
Elkészítése:
Aprítógépben felaprítjuk a füstölt sonkát és a téliszalámit (maradék volt, nem dobunk ki semmit! ). A darált húst pépesre kikeverjük a tejföllel, 1 ek olívaolajjal, 1 ek reszelt parmezánnal, a 15 dkg krémfehér sajttal (feta szerű sajt) és friss bazsalikommal. Sózni nem szabad, a húsok és a sajt is sós!
A paccheri tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, és pont 2 percig főzzük. Hideg vízzel átmossuk, a kivajazott tálba állítgatjuk őket, és egy levágott sarkú zacskóval megtöltjük őket a pástétommal.
Megöntözzük olívaolajjal gazdagon, és reszelt sajttal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Fóliával lefedve 25-30 percig sütjük 160 fokon sütőben, majd a fólia nélkül magasabb hőfokon további 10-15 percig. A sütőből kivéve kb. 10 percig pihentessük tálalás előtt. Reszelt parmezán és még egy kis olívaolaj kerülhet rá tálaláskor!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »