Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg fusilli tészta
- 35 dkg csiperke gomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 4 db chili paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem. Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..
Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm.
Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort,Kis idő elteltével hozzászedem a résztát, összekeverem, felrottyantom.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából Rászórom a reszelt sajtot és díszítem medvehagyma levéllel és virággal.
Fehér bort iszom hozzá.
Tipp:
Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. /box]Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.