Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal recept

Hozzávalók:
- 25 dkg fusilli tészta
- 35 dkg csiperke gomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 4 db chili paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem. Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..
Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm.
Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort,Kis idő elteltével hozzászedem a résztát, összekeverem, felrottyantom.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából Rászórom a reszelt sajtot és díszítem medvehagyma levéllel és virággal.
Fehér bort iszom hozzá.
Tipp:
Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. /box]Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »