Fokhagymás-olívás spagetti recept

Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika (csípős)
- 75 ml extra szűz olívaolaj
- petrezselyem
- oregánó
- bors
- só
- 4 kisebb paradicsom
Elkészítése:
A spagettit sós vízben kifőzzük. Az olajat lassú tűzön melegítsük fel, 2 percig pirítsuk benne a paprikát (aki nem szereti csípősen,az kivághatja az erejét), majd hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és azt is 1 percig pirítjuk vele.
A spagettit lecsepegtetjük, petrezselyemmel, oregánóval együtt beleforgatjuk az olívás hozzávalókhoz, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk és a melegen tálalt tésztára szórjuk.
Tipp:
A legegyszerűbb is lehet a legfinomabb !
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »