Fokhagymás-olívás spagetti recept

Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika (csípős)
- 75 ml extra szűz olívaolaj
- petrezselyem
- oregánó
- bors
- só
- 4 kisebb paradicsom
Elkészítése:
A spagettit sós vízben kifőzzük. Az olajat lassú tűzön melegítsük fel, 2 percig pirítsuk benne a paprikát (aki nem szereti csípősen,az kivághatja az erejét), majd hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és azt is 1 percig pirítjuk vele.
A spagettit lecsepegtetjük, petrezselyemmel, oregánóval együtt beleforgatjuk az olívás hozzávalókhoz, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk és a melegen tálalt tésztára szórjuk.
Tipp:
A legegyszerűbb is lehet a legfinomabb !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »