Fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 élesztő
- tej (mennyit felvesz a tészta)
- étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Ha felfutott az élesztő belekeverem és dagasztom a tésztát, a végén kb egy kanálnyi étolajjal is összedolgozom. Duplájára kelesztem, majd elsodrom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom (nem a legnagyobbat használtam, hanem attól az egyel kisebbet), a gyúrótáblán még kb 10-15 percig kelesztem. Eközben felforrósítom az olajat, és magas lángom kisütöm a fánkokat. Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral tálaltam. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »