Fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 élesztő
- tej (mennyit felvesz a tészta)
- étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Ha felfutott az élesztő belekeverem és dagasztom a tésztát, a végén kb egy kanálnyi étolajjal is összedolgozom. Duplájára kelesztem, majd elsodrom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom (nem a legnagyobbat használtam, hanem attól az egyel kisebbet), a gyúrótáblán még kb 10-15 percig kelesztem. Eközben felforrósítom az olajat, és magas lángom kisütöm a fánkokat. Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral tálaltam. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »

