Fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 élesztő
- tej (mennyit felvesz a tészta)
- étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Ha felfutott az élesztő belekeverem és dagasztom a tésztát, a végén kb egy kanálnyi étolajjal is összedolgozom. Duplájára kelesztem, majd elsodrom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom (nem a legnagyobbat használtam, hanem attól az egyel kisebbet), a gyúrótáblán még kb 10-15 percig kelesztem. Eközben felforrósítom az olajat, és magas lángom kisütöm a fánkokat. Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral tálaltam. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »