Fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 élesztő
- tej (mennyit felvesz a tészta)
- étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Ha felfutott az élesztő belekeverem és dagasztom a tésztát, a végén kb egy kanálnyi étolajjal is összedolgozom. Duplájára kelesztem, majd elsodrom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom (nem a legnagyobbat használtam, hanem attól az egyel kisebbet), a gyúrótáblán még kb 10-15 percig kelesztem. Eközben felforrósítom az olajat, és magas lángom kisütöm a fánkokat. Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral tálaltam. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »