Egyszerű töltött lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
Feltét:
- apróra vágott sonka
- gomba
- hagyma és reszelt sajt
- esetleg kolbász vagy virsli
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom, majd összedolgozom a liszttel, sóval és vízzel (a víz-liszt aránnyal lehet variálni egy kicsit,ha túl lágy lenne,vagy túl kemény). Ezután egy órát pihentetem.Majd kiszaggatom, megnyújtom egy kicsit,és meg töltöm majd úgy is hagyom pihenni egy negyed órát.Bő,forró olajba kisütöm.
Nagyon finom,tényleg egyszerű (nem kell sokáig gyúrni)és nem olyan olajtól tocsogó mint a lángososnál.
Csak vigyázni kell,hogy a töltelék ne legyen túl leves,mert elázik a tészta és kilyukad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »