Egyszerű töltött lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
Feltét:
- apróra vágott sonka
- gomba
- hagyma és reszelt sajt
- esetleg kolbász vagy virsli
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom, majd összedolgozom a liszttel, sóval és vízzel (a víz-liszt aránnyal lehet variálni egy kicsit,ha túl lágy lenne,vagy túl kemény). Ezután egy órát pihentetem.Majd kiszaggatom, megnyújtom egy kicsit,és meg töltöm majd úgy is hagyom pihenni egy negyed órát.Bő,forró olajba kisütöm.
Nagyon finom,tényleg egyszerű (nem kell sokáig gyúrni)és nem olyan olajtól tocsogó mint a lángososnál.
Csak vigyázni kell,hogy a töltelék ne legyen túl leves,mert elázik a tészta és kilyukad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »