Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű tarhonyás hús recept

Egyszerű tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 2 kisebb csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 2-3 ek olaj

    Tarhonyához:

    • 3-4 ek olaj
    • 2 csésze tarhonya
    • 4 csésze víz
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet bors

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkét egész apró kockára vágjuk, egy kicsit hagyjuk lecsepegni.
    Egy edényben kevés olajat forrósítunk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
    Ízesítjük sóval, borssal.

    Egy kevés vízzel felöntve (kb. 0,5-1 dl, attól függően, hogy mennyi vizet ereszt a hús) és lefedve hagyjuk puhára főni.

    Az olajat felforrósítjuk, majd a tarhonyát rászórjuk, és kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám).

    A csésze mérete tulajdonképpen mindegy, de általában 2,5 dl-et használok.

    Felengedjük a vízzel, de óvatosan, mert ekkor a felszálló forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket. Jól átkavarjuk.
    Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel (leveskockával).

    Lefedve, néha megkeverve mérsékelt lángon hagyjuk puhára főni. Kb. 20 perc alatt meg is puhul. Érdemes többször megkeverni, hogy le ne ragadjon.

    Ha már a hús puha, és elfőtte a levét, akkor a tarhonyához keverjük, és tálalásig lefedjük, mert még ez alatt is puhul a tarhonya.

    Tipp:

    Ez egy olyan roppant egyszerű étel, amit mindkét gyermekem szívesen fogyaszt. Ez nagy szó, mert főleg a nagyobbik ritka válogatós. Sokáig nehezen ment a tarhonya puhára főzése, de amióta ezt a csészés módszert követem, mindig sikerül. Pirospaprikát nem teszek rá, talán kicsit “hóka” is, de így szeretjük.

    Az egyszerű tarhonyás hús kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 187 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá