Egyszerű tarhonyás hús recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2-3 ek olaj
Tarhonyához:
- 3-4 ek olaj
- 2 csésze tarhonya
- 4 csésze víz
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
Elkészítése:
A megtisztított csirkét egész apró kockára vágjuk, egy kicsit hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben kevés olajat forrósítunk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal.
Egy kevés vízzel felöntve (kb. 0,5-1 dl, attól függően, hogy mennyi vizet ereszt a hús) és lefedve hagyjuk puhára főni.
Az olajat felforrósítjuk, majd a tarhonyát rászórjuk, és kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám).
A csésze mérete tulajdonképpen mindegy, de általában 2,5 dl-et használok.
Felengedjük a vízzel, de óvatosan, mert ekkor a felszálló forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket. Jól átkavarjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel (leveskockával).
Lefedve, néha megkeverve mérsékelt lángon hagyjuk puhára főni. Kb. 20 perc alatt meg is puhul. Érdemes többször megkeverni, hogy le ne ragadjon.
Ha már a hús puha, és elfőtte a levét, akkor a tarhonyához keverjük, és tálalásig lefedjük, mert még ez alatt is puhul a tarhonya.
Tipp:
Ez egy olyan roppant egyszerű étel, amit mindkét gyermekem szívesen fogyaszt. Ez nagy szó, mert főleg a nagyobbik ritka válogatós. Sokáig nehezen ment a tarhonya puhára főzése, de amióta ezt a csészés módszert követem, mindig sikerül. Pirospaprikát nem teszek rá, talán kicsit “hóka” is, de így szeretjük.
Az egyszerű tarhonyás hús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »