Egyszerű parasztlángos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tk. só
- 1 ek. olaj
Feltéthez:
- 3 dl tejföl (nagy tejfölnek kb. 3/4-e)
- 3-4 gerezd fokhagyma, vagy ízlés szerint
- 1 nagy fej vörös vagy lila hagyma
- szalonna (esetleg kolbász)
- sajt
Elkészítése:
Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. Kb. fél órát kelni hagyjuk.
A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe helyezzük.
Tejfölbe belekeverjük az összenyomott fokhagymát és ezzel megkenjük a tésztát. Felaprítjuk a hagymát és megszórjuk vele.
A szalonnát megpirítjuk és a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Végül a tetejére sajtot szórunk és még kb. 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »