Egyszerű parasztlángos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tk. só
- 1 ek. olaj
Feltéthez:
- 3 dl tejföl (nagy tejfölnek kb. 3/4-e)
- 3-4 gerezd fokhagyma, vagy ízlés szerint
- 1 nagy fej vörös vagy lila hagyma
- szalonna (esetleg kolbász)
- sajt
Elkészítése:
Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. Kb. fél órát kelni hagyjuk.
A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe helyezzük.
Tejfölbe belekeverjük az összenyomott fokhagymát és ezzel megkenjük a tésztát. Felaprítjuk a hagymát és megszórjuk vele.
A szalonnát megpirítjuk és a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Végül a tetejére sajtot szórunk és még kb. 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »