Egyszerű lángos recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb krumpli
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 3 dl krumpli főzőlé
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és vízben puhára főzzük. Leszűrjük, megtörjük és a főző levét felfogjuk, hagyjuk langyosra hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt és az olajat. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, egy nagyobb formával (nálam egy kis salátás tálka) korongokat szaggatunk. Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.
Ha jó forró az olaj, akkor kézbe veszünk egy tészta korongot és a két kezünkben úgy tartjuk, mintha az autó kormányát fognánk és a szélét fogva elkezdjük körbe forgatni. Így a tészta széle kicsit vastagabb marad és a közepe pedig szép vékonyra nyúlik.
A forró olajban többször megforgatva pirosra sütjük.
A megsült lángosokat élükre állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »