Tejfölös rakott metélt recept
Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 púpos evőkanál porcukor
- 4 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- só
Elkészítés:
A tésztából a szokásos módon metéltet készítünk, és sós vízben kifőzzük, majd öt deka olvasztott vajban megforgatjuk. A tojások sárgáját a cukorral, három deka vajjal meg a tejföllel habosra keverjük, és a mazsolát meg a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk hozzá. Két deka vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a tojáskrémmel összekevert tésztát beleöntjük, és a sütőben átsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

