Tejfölös rakott metélt recept

Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos evőkanál porcukor
- 4 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- só
Elkészítés:
A tésztából a szokásos módon metéltet készítünk, és sós vízben kifőzzük, majd öt deka olvasztott vajban megforgatjuk. A tojások sárgáját a cukorral, három deka vajjal meg a tejföllel habosra keverjük, és a mazsolát meg a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk hozzá. Két deka vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a tojáskrémmel összekevert tésztát beleöntjük, és a sütőben átsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »