Tejben főtt metélt recept

Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta, amelyet víz helyett tejjel gyúrtunk össze
- 1/2 liter tej
- 2 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos evőkanál cukor (vagy méz)
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- só
- a tetejére vaníliás porcukor
Elkészítés:
A tejjel összegyúrt tésztát metéltre vágjuk, és a vajjal gazdagított, két evőkanál cukorral édesített tejben kifőzzük. Addig forraljuk, amíg a tészta az egész tejet magába nem szívta, akkor belekeverjük a darált diót (vagy mandulát) meg a mazsolát. Tűzálló tálba töltjük, a tetejére a két tojássárgájából két evőkanál cukorral és a két tojás habjával kevert krémet öntjük. A sütőben megpirítjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »