Tejben főtt metélt recept

Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta, amelyet víz helyett tejjel gyúrtunk össze
- 1/2 liter tej
- 2 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos evőkanál cukor (vagy méz)
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- só
- a tetejére vaníliás porcukor
Elkészítés:
A tejjel összegyúrt tésztát metéltre vágjuk, és a vajjal gazdagított, két evőkanál cukorral édesített tejben kifőzzük. Addig forraljuk, amíg a tészta az egész tejet magába nem szívta, akkor belekeverjük a darált diót (vagy mandulát) meg a mazsolát. Tűzálló tálba töltjük, a tetejére a két tojássárgájából két evőkanál cukorral és a két tojás habjával kevert krémet öntjük. A sütőben megpirítjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »