Széna-szalma tészta recept

Hozzávalók:
- 3 nagy vagy 4 kicsi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
- só
- a sütéshez olaj
- borsodó
Elkészítés:
A tojásokat annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd cipóban fél óráig pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk, és vékony metéltre vágjuk. A felét sós vízben kifőzzük, forró vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, és a tészta másik felével (amelyet bő, forró olajban ropogós pirosra sütöttünk) összekeverjük. Azon frissen, borsodóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »