Széna-szalma tészta recept

Hozzávalók:
- 3 nagy vagy 4 kicsi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
- só
- a sütéshez olaj
- borsodó
Elkészítés:
A tojásokat annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd cipóban fél óráig pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk, és vékony metéltre vágjuk. A felét sós vízben kifőzzük, forró vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, és a tészta másik felével (amelyet bő, forró olajban ropogós pirosra sütöttünk) összekeverjük. Azon frissen, borsodóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »