Lekváros derelye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta
- 40 dkg kemény szilvalekvár
- 2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
- 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A nyers tésztát vékonyra sodorjuk, és a felére egyenlő közökbe egy- egy kiskanál szilvalekvárt rakunk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a lekvárok közötti részt az ujjunkkal összenyomkodjuk, és derelyeszelővel akkora kockákra vágjuk, hogy mindegyik kocka közepén lekvár legyen. Sós vízben kifőzzük, és az olajban vagy vajban megpirított morzsával összekeverjük. (Ha nagyon finoman akarjuk készíteni a derelyét, akkor csak olvasztott zsiradékba szedjük a kifőtt tésztát, és cukorral kevert darált dióval vagy mákkal meghintjük.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.