Lekváros derelye recept

Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta
- 40 dkg kemény szilvalekvár
- 2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
- 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A nyers tésztát vékonyra sodorjuk, és a felére egyenlő közökbe egy- egy kiskanál szilvalekvárt rakunk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a lekvárok közötti részt az ujjunkkal összenyomkodjuk, és derelyeszelővel akkora kockákra vágjuk, hogy mindegyik kocka közepén lekvár legyen. Sós vízben kifőzzük, és az olajban vagy vajban megpirított morzsával összekeverjük. (Ha nagyon finoman akarjuk készíteni a derelyét, akkor csak olvasztott zsiradékba szedjük a kifőtt tésztát, és cukorral kevert darált dióval vagy mákkal meghintjük.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »