Lekváros derelye recept

Hozzávalók:
- egy adag gyúrt tészta
- 40 dkg kemény szilvalekvár
- 2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
- 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A nyers tésztát vékonyra sodorjuk, és a felére egyenlő közökbe egy- egy kiskanál szilvalekvárt rakunk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a lekvárok közötti részt az ujjunkkal összenyomkodjuk, és derelyeszelővel akkora kockákra vágjuk, hogy mindegyik kocka közepén lekvár legyen. Sós vízben kifőzzük, és az olajban vagy vajban megpirított morzsával összekeverjük. (Ha nagyon finoman akarjuk készíteni a derelyét, akkor csak olvasztott zsiradékba szedjük a kifőtt tésztát, és cukorral kevert darált dióval vagy mákkal meghintjük.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »