Édes tészta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg (fodros nagy kocka) tészta /szárazon/
- 10 dkg mazsola
- 2 db kefir (kis doboz)
- 1 db tejföl (kis doboz)
- 6 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- zsemlemorzsa és margarin a tepsi kenéséhez
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenem a margarinnal, megszórom zsemlemorzsával. A margarint felolvasztom, hozzákeverem a cukrot,vaníliás cukrot,tojást. Habverővel felverem. Ezután belekeverem a kefirt,tejfölt,tejet és simára keverem. A tepsibe beleterítem a száraz tésztát,majd leöntöm a tejes lével.Forró sütőbe teszem, de végig kis lángon sütöm. Ha a tészta puha, akkor nagyobb lángnál lehet pirosra sütni. Hidegen szeletelhető és mazsola nélkül is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

