Édes tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg (fodros nagy kocka) tészta /szárazon/
- 10 dkg mazsola
- 2 db kefir (kis doboz)
- 1 db tejföl (kis doboz)
- 6 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- zsemlemorzsa és margarin a tepsi kenéséhez
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenem a margarinnal, megszórom zsemlemorzsával. A margarint felolvasztom, hozzákeverem a cukrot,vaníliás cukrot,tojást. Habverővel felverem. Ezután belekeverem a kefirt,tejfölt,tejet és simára keverem. A tepsibe beleterítem a száraz tésztát,majd leöntöm a tejes lével.Forró sütőbe teszem, de végig kis lángon sütöm. Ha a tészta puha, akkor nagyobb lángnál lehet pirosra sütni. Hidegen szeletelhető és mazsola nélkül is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »