Duplán kapros lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csokor friss kapor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd elkeverjük és megszórjuk egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Közben a friss kaprot megmossuk, jól lecsepegtetjük és egész apróra vágjuk. A tésztát szétlapogatjuk, majd rászórjuk a kapor egy részét, összehajtogatjuk és tovább dagasztjuk.
Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a kapor. (Én kb. 3-4 adagban dolgoztam bele a nagy csokornyi fűszernövényt.) Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vékonyra elnyújtjuk. Attól függően, hogy mekkora lángosokat szeretnénk, egy müzlis tálkával, vagy nagyobb csészével kiszaggatjuk. (Nálam előbbivel.)
Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk. Ha már jó forró, akkor a lángost a kezünkbe vesszük és elkezdjük a szélét fogva körbe-körbe forgatni, mint az autó kormányt. Így a szélén marad egy kis perem és a közepe pedig magától vékonyodik.
A forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Élére állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tejfölbe szórunk egy kevés sót és egy jó nagy csokor apróra vágott friss kaprot, ezzel megkenjük a lángosokat és reszelt sajttal bőven megszórjuk.
Tipp:
A kert igazi kapor ligetté változott. Rengeteg zsenge növény várja a sorsa beteljesülését. Párom kérésére olyan lángost sütöttem, aminek a tésztájába is került ebből a csodás növényből. Most jó nagy lángosokat készítettem, így 5 méretes darab lett belőle.
Kapros tejföllel és reszelt sajttal fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »