Duplán kapros lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csokor friss kapor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd elkeverjük és megszórjuk egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Közben a friss kaprot megmossuk, jól lecsepegtetjük és egész apróra vágjuk. A tésztát szétlapogatjuk, majd rászórjuk a kapor egy részét, összehajtogatjuk és tovább dagasztjuk.
Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a kapor. (Én kb. 3-4 adagban dolgoztam bele a nagy csokornyi fűszernövényt.) Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vékonyra elnyújtjuk. Attól függően, hogy mekkora lángosokat szeretnénk, egy müzlis tálkával, vagy nagyobb csészével kiszaggatjuk. (Nálam előbbivel.)
Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk. Ha már jó forró, akkor a lángost a kezünkbe vesszük és elkezdjük a szélét fogva körbe-körbe forgatni, mint az autó kormányt. Így a szélén marad egy kis perem és a közepe pedig magától vékonyodik.
A forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Élére állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tejfölbe szórunk egy kevés sót és egy jó nagy csokor apróra vágott friss kaprot, ezzel megkenjük a lángosokat és reszelt sajttal bőven megszórjuk.
Tipp:
A kert igazi kapor ligetté változott. Rengeteg zsenge növény várja a sorsa beteljesülését. Párom kérésére olyan lángost sütöttem, aminek a tésztájába is került ebből a csodás növényből. Most jó nagy lángosokat készítettem, így 5 méretes darab lett belőle.
Kapros tejföllel és reszelt sajttal fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »