Duplán kapros lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csokor friss kapor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd elkeverjük és megszórjuk egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Közben a friss kaprot megmossuk, jól lecsepegtetjük és egész apróra vágjuk. A tésztát szétlapogatjuk, majd rászórjuk a kapor egy részét, összehajtogatjuk és tovább dagasztjuk.
Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a kapor. (Én kb. 3-4 adagban dolgoztam bele a nagy csokornyi fűszernövényt.) Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vékonyra elnyújtjuk. Attól függően, hogy mekkora lángosokat szeretnénk, egy müzlis tálkával, vagy nagyobb csészével kiszaggatjuk. (Nálam előbbivel.)
Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk. Ha már jó forró, akkor a lángost a kezünkbe vesszük és elkezdjük a szélét fogva körbe-körbe forgatni, mint az autó kormányt. Így a szélén marad egy kis perem és a közepe pedig magától vékonyodik.
A forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Élére állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tejfölbe szórunk egy kevés sót és egy jó nagy csokor apróra vágott friss kaprot, ezzel megkenjük a lángosokat és reszelt sajttal bőven megszórjuk.
Tipp:
A kert igazi kapor ligetté változott. Rengeteg zsenge növény várja a sorsa beteljesülését. Párom kérésére olyan lángost sütöttem, aminek a tésztájába is került ebből a csodás növényből. Most jó nagy lángosokat készítettem, így 5 méretes darab lett belőle.
Kapros tejföllel és reszelt sajttal fogyasztottuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »