Daramorzsa meggymártással recept
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 1,5 ek liszt
- 5 dl tej
- 1 citrom héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- mazsola (ízlés szerint)
- vaj a sütéshez
Elkészítése:
Összekeverjük a darát, a lisztet és a tejet. A legjobb, ha ezt 1 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a tojásokat.
Egy edénybe vajat melegítünk, beleöntjük a tésztát, majd kb negyed órán át sütjük, közben állandóan kevergetjük. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral, de bármilyen gyümölcs mártással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


