Cukkinis-tésztás frittata. recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db zsenge cukkini
- 10 dkg tészta (ízlés szerint)
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- sajt
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle.
Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be a serpenyőt előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (a serpenyő nyelét, ha szükséges borítsuk be alufóliával nehogy a sütőben megolvadjon!!!!!)
Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »