Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-tésztás frittata. recept

Cukkinis-tésztás frittata.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db zsenge cukkini
    • 10 dkg tészta (ízlés szerint)
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 2 ek olívaolaj
    • sajt

    Elkészítése:

    A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra.

    A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük és csepegtessük le.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

    Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle.
    Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal mielőtt betennénk a sütőbe.

    Helyezzük be a serpenyőt előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (a serpenyő nyelét, ha szükséges borítsuk be alufóliával nehogy a sütőben megolvadjon!!!!!)

    Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá