Cukkinis-sajtos tészta csőben sütve recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
- 10 dkg tészta (penne, kagyló…)
- 20 dkg sajt (reszelve)
- 3 db paradicsom
- 3 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1,5 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízbe főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd hideg vízzel öblítsük le, és csepegtessük le alaposan.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a tejet. Ezután keverjük simára, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett tésztát és cukkinit, az apróra vágott bazsalikomot, majd keverjük össze. Ezután öntsük rá a sajtszószt, majd óvatosan, szintén keverjük össze.
Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a sajtszószos-cukkinis tésztát. Ezután rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük tányérokra és úgy kínáljuk.
A cukkinis-sajtos tészta csőben sütve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »