Csirkés rakott spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkemell
- 50 dkg spagetti
- házi paradicsomlé (amennyit felvesz, hogy szaftos legyen)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- feketebors
- oregánó
- bazsalikom
- majoránna
- 2 ek olaj
- 10 dkg reszelt sajt
A besamel mártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 8 evőkanál liszt
- 7 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, kicsi vizet öntünk alá, beletesszük a darált húst, lepirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és felöntjük a paradicsomlével, majd összefőzzük.
A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a szósszal és kivajazott jénaiba vagy tepsibe öntjük. A tészta tetejére öntjük a besamelt és meghintjük a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben (180 fok) szép pirosra sütjük.
Besamel készítése: a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Lassú tűzön 8-10 perc alatt készre főzöm.
Tipp:
Sertés hússal is elkészíthető, illetve bármilyen más tésztával, ha nincs otthon spagettink.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »