Csípős cukkinis, spárgás makaróni recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 75 dkg makaróni
- 5 dkg vaj
- 2 cukkini
- 50 dkg spárga
- 1 póréhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk csilipehely
- só
Elkészítése:
A makarónit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük.
Közben egy akkora edényben, amibe majd a tészta is belefér, felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a karikára vágott póréhagymát, a felkockázott cukkinit és a két centis rudakra vágott spárgát.
Sózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet és roppanósra pároljuk.
A reszelt sajtot elkeverjük a tejszínnel, majd összeforraljuk a megpárolt zöldségekkel, végül összekeverjük a megfőtt és leszűrt makarónival.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.