Csípős cukkinis, spárgás makaróni recept
Hozzávalók:
- 75 dkg makaróni
- 5 dkg vaj
- 2 cukkini
- 50 dkg spárga
- 1 póréhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk csilipehely
- só
Elkészítése:
A makarónit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük.
Közben egy akkora edényben, amibe majd a tészta is belefér, felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a karikára vágott póréhagymát, a felkockázott cukkinit és a két centis rudakra vágott spárgát.
Sózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet és roppanósra pároljuk.
A reszelt sajtot elkeverjük a tejszínnel, majd összeforraljuk a megpárolt zöldségekkel, végül összekeverjük a megfőtt és leszűrt makarónival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

