Csipetke tészta házilag recept
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8-10 dkg liszt
Elkészítése:
A liszt felét egy tálba öntjük, ráütjük a tojást, elkezdjük összedolgozni a tésztát és fokozatosan addig adagoljuk a lisztet, míg se túl kemény, se túl lágy tésztát nem kapunk.
Általában azt mondják, hogy egy tojáshoz 10 dkg liszt szükséges, de ez függ a tojás méretétől, a liszt fajtájától is. A lisztet általában nem szoktam mérni, ez olyan szemre jó lesz alapon megy nálam, most csak a kíváncsiság kedvéért mértem le.
Az összeállított gombócot érdemes egy zacskóba betenni, hogy közben ne száradjon meg, és nagyobb tészta darabokat lecsípni belőle. Azokból tépni egy picike tésztát, a három ujjunk között megsodorni. A kb. 4 mm átmérőjű csipetkéket konyharuhán 1-2 nap érdemes szárítani (persze ha nem azonnal használjuk fel), majd egy jól szellőző vászon szütyőben felakasztani a kamrában. Erre sajnos kamra hiányában nincs lehetőségem, ezért én egy papírdobozban tárolom.
Tipp:
Ha kicsi családomnak főzök, akkor csak az egy tojásnyi tészta felét teszem a levesbe, nekünk ez bőven elég egyszerre. Előszeretettel főzöm bablevesbe, zöldborsó levesbe, de bármilyen más leves betétje is lehet.
Hamar megfő, ezért a leves elkészítésének vége felé elegendő beletenni a csipetkét.
Nekem egy adag elcsipkedése 1 óra alatt van kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »



