Citromos csusza recept
Hozzávalók:
- 35 dkg. csuszatészta
- 1 ek. olaj
- 1 db. citrom
- 1 ek. mandula
- 7 dkg. vaj
- 2 dl. főzőtejszín
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, hozzáadunk 2 ek. citromlét, és a lereszelt citromhéjat 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a dúrvára vágott mandula felét, és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve besűrítjük (nem kell forralni). A kifőtt tésztát ezzel a mártással leöntjük, és megszórjuk a maradék mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

