Cheddar sajtos makaróni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg rövid csőtészta
- 4 dl tej
- 4 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 1 kanálnyi mustár
- 20 dkg cheddar sajt
- 1 nagy paradicsom
- só
- bors
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük.
A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 dkg cheddar sajtot belereszelünk, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a főtt tésztával.
Egy hőálló tálba egyenletesen eloszlatjuk a szószos tésztát, a felkarikázott paradicsomot elrendezzük a tetején és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

