Búzagánica, avagy lisztes sterc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- só
- 6-7 dl forró víz
- 4-5 ek olvasztott házi zsír
Elkészítése:
Egy szélesebb, mély lábasba szórjuk lisztet, majd megsózzuk. Gyakran kevergetve jól átforrósítjuk, de vigyázzunk, hogy nehogy leégjen a liszt. Ezután öntünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje, vagyis amennyit felvesz.
Fakanállal jól összekeverjük, forró olvasztott zsírral leöntjük, és egy kanállal kisebb darabokra vagdossuk.
Mi savanyúsággal fogyasztjuk, de hallottam már, aki lekvárral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.