Burgonyás lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- cukor
- só
- olaj
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk és betesszük a konyhába, hogy felmelegedjen. A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, 1 ek lisztet, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. Amikor elkezdett feljönni az élesztő adunk még hozzá 2-3 ek lisztet és elkeverjük, majd újra felfuttatjuk.
A lisztet eldolgozzuk az áttört burgonyával, hozzáadjuk az élesztős keveréket és a maradék tejet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett edényben, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd egyforma, kb fél tenyérnyi darabokat vágunk a tésztából. Olajos kézzel cipóvá formázzuk egyenként a darabokat és még 15-20 percig kelesztjük.
A megkelt tésztákat serpenyő nagyságúra húzogatjuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


