Burgonyás lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- cukor
- só
- olaj
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk és betesszük a konyhába, hogy felmelegedjen. A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, 1 ek lisztet, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. Amikor elkezdett feljönni az élesztő adunk még hozzá 2-3 ek lisztet és elkeverjük, majd újra felfuttatjuk.
A lisztet eldolgozzuk az áttört burgonyával, hozzáadjuk az élesztős keveréket és a maradék tejet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett edényben, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd egyforma, kb fél tenyérnyi darabokat vágunk a tésztából. Olajos kézzel cipóvá formázzuk egyenként a darabokat és még 15-20 percig kelesztjük.
A megkelt tésztákat serpenyő nagyságúra húzogatjuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »