Burgonyás lángos recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg héjában főtt burgonya
- 1/2 kg liszt
- 2 dl víz
- 1/2 cs élesztő
- 2 kk só
Elkészítése:
A világ legegyszerűbb lángosa, nem mondom, hogy tésztája annyira “laza”, mint a piaci lángosé, de nagyon finom, olcsó, és hamar elkészül.
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, burgonyanyomóval összenyomom, sózom. Langyos vízbe élesztőt elmorzsolom. 10 percet hagyom állni, majd a liszttel felváltva beledolgozom a sóval ízesített krumpliba. Kb fél órát kelesztem, majd kígyót formálok belőle, egyforma darabokra vágom, lapítom, enyhén lisztezem, és újabb 10 percet hagyom letakarva kelni.
Forró olajban kisütöm. Ízlés szerint fokhagymával, fokhagymás tejföllel, sajttal vagy ezek kombinációjával tálalom.
Tipp:
A tésztájába én 3 kk sót teszek
Reszelt, esetleg reszelt ÉS dinsztelt káposztát is lehet keverni a tésztába, ISTENI!!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »