Borzas tészta recept

Hozzávalók:
- 2 db filézett csirkemell
- 1/2 cs tészta (250 g)
- 2dl főzőtejszín
- 20 dkg sonka
- 2db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- petrezselyemzöld
- kevés olaj
- fokhagyma
- margarin
Elkészítése:
A csirkemellet 8-10 vékonyabb szeletre vágom, sózom és megforgatom lisztben, forró olajon hirtelen átsütöm. Kiszedem papírtörlőre. A spagetti tésztát megfőzöm, leöblítve félreteszem.Kevés margarinon kicsit megsütöm az apró kockára vágott sonkát, kevés fokhagymával és nyakon öntöm a tejszínben kikevert 2 tojás sárgájával.Az első rottyanás után félrehúzom, jól összekeverem a spagetti tésztával, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy tepsit kikenek margarinnal, sorba rakom a sült csirkemelleket, és ráhelyezem a spagetti halmokat, amibe belekevertem már a reszelt sajt egyik felét./ Lehet füstölt is ! /A másik felét pedig a tetejére reszelem. Beteszem a sütőbe, amikor pirosodik a tetején a sajt elkészült ez a finom, könnyű, gusztusos vacsoránk. Ez egy alaprecept, a spagettit készíthetjük zöldségekkel,vagy bolognai módon, gombásan, brokkolisan, de sütőtökkel is finom . Kóstold meg, nem fogod megbánni !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »