Bobájka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 5 ek vaj
- 75 dkg liszt
- 2 kiskanál só
- 1 csomag élesztő
- 8 ek mák
- 1,5-2 dl méz
Elkészítése:
Fél liter vízhez hozzáadunk 6 dkg cukrot, a sót és a vajat, majd felforraljuk. 1 dl langyos vízbe belekeverjük a maradék cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, ehhez keverjük az élesztős és a cukros keveréket is. Sima tésztává dagasztjuk, majd tiszta konyharuhával letakarva fél óráig állni hagyjuk. Eközben a tészta kétszeresére fog dagadni.
Ezalatt a mákot daráljuk meg és kevés tejjel keverjük simára. Ha a tészta kellőképpen megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Pizzavágóval keresztben és a hosszában is bevagdossuk, hogy kisebb darabokat kapjunk. Ezeket gombóccá formázzuk, egy gombóc kb diónyi nagyságú legyen. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket egymás mellé, úgy, hogy érintsék egymást. Beolajozunk egy folpackot, majd letakarjuk vele és egy negyed óra alatt a duplájára kelesztjük.
Levesszük a folpackot és 190 fokon 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha kihűltek a gombócok, tejet forralunk, majd a gombócokat szűrőbe helyezzük és leforrázzuk őket a tejjel. Ha lecsepegnek visszatesszük a tepsibe, majd mézet csurgatunk rá és megszórjuk mákkal, majd porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »