Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal recept

Hozzávalók:
Gnocchi-hoz:
- 50 dkg krumpli
- kb. 15 dkg liszt (v. amennyit a krumpli felvesz)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mk só
- 1 marék friss bazsalikom
Zelleres paradicsomszószhoz:
- 50 dkg paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2-3 szál zellerzöld
- 2 ek ketchup
- 1 tk cukor
- csipet só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Gnocchi készítése:
A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át, és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. (Villával is összetörhetjük jó pépesre.)
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz.)
Ezután osszuk el négy részre a tésztát, és sodorjunk mindegyikből kb. 2 cm magas rudat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet pihenni, mielőtt kifőznénk.
Egy edénybe tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, óvatosan tegyük bele a gnocchit. Ezután várjuk meg, míg feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig. Végül szűrjük le, majd ízlés szerinti szósszal kínáljuk.
Zelleres paradicsomszósz készítése:
A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zellerzöldet, majd főzzük kb. 20 percig.
Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zellerzöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá sajtot, és úgy kínáljuk.
A bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »