Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal recept
Hozzávalók:
Gnocchi-hoz:
- 50 dkg krumpli
- kb. 15 dkg liszt (v. amennyit a krumpli felvesz)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 mk só
- 1 marék friss bazsalikom
Zelleres paradicsomszószhoz:
- 50 dkg paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2-3 szál zellerzöld
- 2 ek ketchup
- 1 tk cukor
- csipet só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
Gnocchi készítése:
A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át, és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. (Villával is összetörhetjük jó pépesre.)
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz.)
Ezután osszuk el négy részre a tésztát, és sodorjunk mindegyikből kb. 2 cm magas rudat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet pihenni, mielőtt kifőznénk.
Egy edénybe tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, óvatosan tegyük bele a gnocchit. Ezután várjuk meg, míg feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig. Végül szűrjük le, majd ízlés szerinti szósszal kínáljuk.
Zelleres paradicsomszósz készítése:
A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zellerzöldet, majd főzzük kb. 20 percig.
Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zellerzöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá sajtot, és úgy kínáljuk.
A bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

