Baconos,sonkás,paprikás langalló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek joghurt
- 2 ek kacsa vagy libazsír
- 2 db kisebb burgonya
- 2 tk só
- 2 dl langyos víz
- 1 kk kristálycukor
A kenéshez:
- 3 dl tejföl
- 6 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
- 20 dkg bacon
- 30 dkg sonka
- 3 piros színű kápia paprika
- 2 hegyes erős paprika
- 1 csomag újhagyma
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »