Aranygaluska recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 dl tej
- 6 dkg zsír vagy margarin
- 5 dkg porcukor
- só
- darált dió
- 2 vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 6 ek kristálycukor
Elkészítése:
1 dl langyos tejből, 0,5 dkg cukorral, 3 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, amiben a sót feloldottuk.
A zsírt vagy margarint felolvasztjuk. A liszthez öntünk mindent és jól kidolgozzuk. Meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük, majd deszkára borítjuk, másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott edénybe sorba rakjuk az olvasztott vajba vagy zsírba mártott gömböket, tetejét cukros darált dióval megszórjuk. Ezután állni hagyjuk.
Mikor a tészta annyira megkelt, hogy az edényt kitölti, előmelegített sütőbe tesszük és lassú tűznél megsütjük. Vaníliamártást adunk hozzá
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

