Alpesi kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál citromaroma
- csipet só
- sütésálló áfonyalekvár (házi készítésű)
A szóráshoz:
- vaníliás porcukor
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Ez egy régi jól bevált kis recept.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.