Alpesi kifli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál citromaroma
- csipet só
- sütésálló áfonyalekvár (házi készítésű)
A szóráshoz:
- vaníliás porcukor
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Ez egy régi jól bevált kis recept.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »