Alpesi kifli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál citromaroma
- csipet só
- sütésálló áfonyalekvár (házi készítésű)
A szóráshoz:
- vaníliás porcukor
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Ez egy régi jól bevált kis recept.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »