Almás metélt recept

Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 kg alma
- 3 dkg zsír, vagy vaj
- fél dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, só
Elkészítése:
A lisztből, tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, metéltre vágjuk , sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Egy zsírral vagy vajjal kikent tűzálló tál vagy tepsi aljába tesszük a tészta felét. Az almát lereszeljük, megcukrozzuk és egy citrom héjával, esetleg levével ízesítjük. Majd az almát a tésztára tesszük és a tetejére jön a maradék tészta. A tésztát is megcukrozzuk, és a tejfölt a tészta tetejére öntjük. Sütőben megsütjük és forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Néhány kanál-az alma közé kevert- bármilyen lekvár még ízletesebbé teszi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »