Zúzapörkölt kakasherével recept
Hozzávalók:
- 2 kg csirkezúza
- 1 kg kakashere
- 5 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A zúzát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és darabokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd a zúzát is beletesszük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 1,5-2 órát főzzük.
Addig megtisztítjuk a kakasherét. Igazából nincs vele sok gond. Az esetleges idegszálakat levágjuk róla. A nagyobb heréket ketté vágjuk, hogy kb. egyforma nagyságúak legyenek. Amikor a zúza már megpuhult, beletesszük a kakasherét is, és kb. 20-30 perc alatt készre főzzük. Ennyi idő bőven elég, hogy a here elkészüljön.
Én juhtúrós sztrapacskával szeretem, de sima nokedlivel, vagy kagylótésztával is isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

