Zúzapörkölt kakasherével recept

Hozzávalók:
- 2 kg csirkezúza
- 1 kg kakashere
- 5 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A zúzát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és darabokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd a zúzát is beletesszük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 1,5-2 órát főzzük.
Addig megtisztítjuk a kakasherét. Igazából nincs vele sok gond. Az esetleges idegszálakat levágjuk róla. A nagyobb heréket ketté vágjuk, hogy kb. egyforma nagyságúak legyenek. Amikor a zúza már megpuhult, beletesszük a kakasherét is, és kb. 20-30 perc alatt készre főzzük. Ennyi idő bőven elég, hogy a here elkészüljön.
Én juhtúrós sztrapacskával szeretem, de sima nokedlivel, vagy kagylótésztával is isteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »