Zúzapörkölt recept
Hozzávalók:
- 50dkg. zúza
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 3ek. olaj
- pirospaprika, só, bors
Elkészítése:
A felhevített olajban sárgára fonnyasztjuk a hagymát, paradicsomot, és az apró csíkokra vágott zöldpaprikát.
A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és 2 ek vizet. Hozzátesszük a vékonyra szeletelt zúzát és pár percig együtt pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és még 2dl. vizet, és készre főzzük. Galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

