Zöldséges rizses csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 bögre rizs
- 1 ek étolaj
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csirkemellfilé
- 1 kk kakukkfű
- 30 dkg csirkemáj
- 1 csomó újhagyma
- 1 kápia paprika
- 20 dkg gomba
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobom a felaprított bacon szeleteket, végül a zúzott fokhagymát is megfuttatom rajta.
A csirkemellfilét és a májat centis kockákra vágom. Előbb a húst adom hozzá, és fehéredésig pirítom, megszórom kakukkfűvel, borsozom, majd a májat is hozzákeverve tovább pirítom.
Megsózom, és hozzáadom a felaprított kápia paprikát, a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát és a szeletelt gombát. Így együtt az egészet 5-10 percig pirítom.
A rizst az olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózom, és lassú tűzön, kevergetve puhára párolom.
Ha a rizs megpuhult, hozzáöntöm a zöldséges húsos ragut, óvatosan elkeverem, és tálalom.
A zöldséges rizses csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »