Zöldséges pulykamell tésztával recept
Hozzávalók:
- pulykamell csíkokra vágva
- 1/2 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1/4 póréhagyma
- kis zeller
- 2-3 újhagyma
- 1 adag wok-tészta
- szója szósz
- balzsamecet
Elkészítése:
A pulykamellet csíkokra vágom. Megszórom keleti fűszerekkel (nálam most gyömbér, kardamom, koriander, kínai 5 fűszer keverék, só).
A cukkinit, répát, zellert hosszú vékony darabokra, az újhagymát negyedelve, a póréhagymát karikázva felvágom. Ezalatt a Wok edényt előmelegítem, amikor már kellőképpen forró hozzáadok egy kevés olajat. Beleöntöm a húst és a póréhagymát. Együtt pirítom.
Amikor már kezd puhulni, hozzáöntöm a többi zöldséget és együtt tovább sütöm őket. Belekeverem a préselt fokhagymát.
A tésztát nem főzöm meg, csak leöntöm forró vízzel és 1-2 percig állni hagyom, ezután leöntöm róla a vizet és beleöntöm a Wok-ba. Jól összekeverem és ráöntöm a szójaszószt és egy kevés balzsamecetet. Semmi ördöngösség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

