Zöldséges csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- 3-4 új sárgarépa
- 5-6 újkrumpli
- 1-2 paradicsom
- néhány karika bébicukkini
- paprika
- 3-4 szelet karalábé
- 2-3 karalábélevél
- zellerszár
- szárított lestyánpor
- zöldhagyma
- fokhagyma
- 2 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd leitatjuk a felesleges vizet róla.
Sóval, borssal és lestyánporral megszórjuk és olívaolajjal bekenjük. Félretesszük pihenni.
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A répát egészben hagyjuk, a krumplit félbevágjuk, a karalábét ujjnyi vastagra szeljük, a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit felkarikázzuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, és beleöntjük az olajat. Ráhelyezzük a csirkecombokat és köré pakoljuk a zöldségeket. A paradicsomkarikákat, a paprikát és a zöld leveleket a tetejére tesszük. Kb. 1 dl vizet öntünk a tepsibe, fóliával lefedjük és 180 fokos (légkeverés) sütőbe tesszük. 45 percet így sütjük, majd levesszük róla a fóliát és tovább pirítjuk kb. 30 percet. Közben locsoljuk meg a forró olajjal.
Tipp:
Cseresznyekompóttal nagyon finom, jó étvágyat!