Zöldséges csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- 3-4 új sárgarépa
- 5-6 újkrumpli
- 1-2 paradicsom
- néhány karika bébicukkini
- paprika
- 3-4 szelet karalábé
- 2-3 karalábélevél
- zellerszár
- szárított lestyánpor
- zöldhagyma
- fokhagyma
- 2 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd leitatjuk a felesleges vizet róla.
Sóval, borssal és lestyánporral megszórjuk és olívaolajjal bekenjük. Félretesszük pihenni.
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A répát egészben hagyjuk, a krumplit félbevágjuk, a karalábét ujjnyi vastagra szeljük, a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit felkarikázzuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, és beleöntjük az olajat. Ráhelyezzük a csirkecombokat és köré pakoljuk a zöldségeket. A paradicsomkarikákat, a paprikát és a zöld leveleket a tetejére tesszük. Kb. 1 dl vizet öntünk a tepsibe, fóliával lefedjük és 180 fokos (légkeverés) sütőbe tesszük. 45 percet így sütjük, majd levesszük róla a fóliát és tovább pirítjuk kb. 30 percet. Közben locsoljuk meg a forró olajjal.
Tipp:
Cseresznyekompóttal nagyon finom, jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »