Zöldséges csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- 3-4 új sárgarépa
- 5-6 újkrumpli
- 1-2 paradicsom
- néhány karika bébicukkini
- paprika
- 3-4 szelet karalábé
- 2-3 karalábélevél
- zellerszár
- szárított lestyánpor
- zöldhagyma
- fokhagyma
- 2 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd leitatjuk a felesleges vizet róla.
Sóval, borssal és lestyánporral megszórjuk és olívaolajjal bekenjük. Félretesszük pihenni.
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A répát egészben hagyjuk, a krumplit félbevágjuk, a karalábét ujjnyi vastagra szeljük, a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit felkarikázzuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, és beleöntjük az olajat. Ráhelyezzük a csirkecombokat és köré pakoljuk a zöldségeket. A paradicsomkarikákat, a paprikát és a zöld leveleket a tetejére tesszük. Kb. 1 dl vizet öntünk a tepsibe, fóliával lefedjük és 180 fokos (légkeverés) sütőbe tesszük. 45 percet így sütjük, majd levesszük róla a fóliát és tovább pirítjuk kb. 30 percet. Közben locsoljuk meg a forró olajjal.
Tipp:
Cseresznyekompóttal nagyon finom, jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »