Zöldséges csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- 3-4 új sárgarépa
- 5-6 újkrumpli
- 1-2 paradicsom
- néhány karika bébicukkini
- paprika szelet
- 3-4 szelet karalábé és 2-3 karalábélevél
- zellerszár
- szárított lestyánpor
- zöldhagyma
- fokhagyma
Elkészítése:
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk (én most így készítettem, de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lestyánporral és olívaolajjal jól bekenjük a combokat, egy kicsit pihentetjük.
Közben előkészítjük a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, az új krumplit nem kell meghámozni csak kettőbe vágni, a répát is egészben hagyhatjuk, a karalábét érdemes ujjnyi vékonyra szeletelni, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük.
Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a napraforgó olajat, ráfektetjük a csirkecombokat és köré tesszük a zöldségeket. A tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat, paprikát, a zöld leveleket. Egy dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázva forró sütőbe tesszük. Nálam 180 fokon légkeveréses sütőben 45 percig párolódott, majd a fóliát levettem és tovább sütöttem, kb 30 percig pirítottam, közben meglocsoltam a forró olajjal.
Tipp:
A tepsiben levő zöldség adag csak két személy számára elegendő. Ízlés szerint tehető több zöldség a tepsibe. A megmaradt csirkecombot mi másnap főzelékkel ettük.