Wellington csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- fél kg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 cs leveles tészta
- só
- bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál mustár
- zsiradék
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet szárazra törlöm, megkenem a mustárral, fűszerezem és mindkét oldalukat hirtelen átsütöm. Félreteszem, alufólia alatt pihentetem, figyelek, hogy ne hűljön ki. A vissza maradt zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, közben a megmosott tisztított gombát felaprítom, a hagymára teszem, és addig pirítom, amíg minden lé elpárolog alóla.
Közben a felengedett leveles tésztát kb fél centisre nyújtom. Megvárom amíg kicsit szoba hőmérsékletűre hűl a gomba. A gombát egyenletesen elosztom a tésztán, ügyelve arra, hogy maradjon 1-2 centi hely a lezárásra.
A csirkemellet elrendezem a gombás masszán, a kimaradt széleket bekenem a felvert tojással, és elkezdem feltekerni, úgy hogy a végén egy rúdformát kapjak. A széleket jól lenyomkodom, a tetejét kicsit bevagdosom, lekenem tojással és 200 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Remekül működik szűzérmével is, ugyan ezen eljárás alapján.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »