Wellington csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- fél kg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 cs leveles tészta
- só
- bors
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál mustár
- zsiradék
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet szárazra törlöm, megkenem a mustárral, fűszerezem és mindkét oldalukat hirtelen átsütöm. Félreteszem, alufólia alatt pihentetem, figyelek, hogy ne hűljön ki. A vissza maradt zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, közben a megmosott tisztított gombát felaprítom, a hagymára teszem, és addig pirítom, amíg minden lé elpárolog alóla.
Közben a felengedett leveles tésztát kb fél centisre nyújtom. Megvárom amíg kicsit szoba hőmérsékletűre hűl a gomba. A gombát egyenletesen elosztom a tésztán, ügyelve arra, hogy maradjon 1-2 centi hely a lezárásra.
A csirkemellet elrendezem a gombás masszán, a kimaradt széleket bekenem a felvert tojással, és elkezdem feltekerni, úgy hogy a végén egy rúdformát kapjak. A széleket jól lenyomkodom, a tetejét kicsit bevagdosom, lekenem tojással és 200 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Remekül működik szűzérmével is, ugyan ezen eljárás alapján.