Wellington csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- fél kg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 cs leveles tészta
- só
- bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál mustár
- zsiradék
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet szárazra törlöm, megkenem a mustárral, fűszerezem és mindkét oldalukat hirtelen átsütöm. Félreteszem, alufólia alatt pihentetem, figyelek, hogy ne hűljön ki. A vissza maradt zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, közben a megmosott tisztított gombát felaprítom, a hagymára teszem, és addig pirítom, amíg minden lé elpárolog alóla.
Közben a felengedett leveles tésztát kb fél centisre nyújtom. Megvárom amíg kicsit szoba hőmérsékletűre hűl a gomba. A gombát egyenletesen elosztom a tésztán, ügyelve arra, hogy maradjon 1-2 centi hely a lezárásra.
A csirkemellet elrendezem a gombás masszán, a kimaradt széleket bekenem a felvert tojással, és elkezdem feltekerni, úgy hogy a végén egy rúdformát kapjak. A széleket jól lenyomkodom, a tetejét kicsit bevagdosom, lekenem tojással és 200 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Remekül működik szűzérmével is, ugyan ezen eljárás alapján.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »