Vörösboros csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 nagyobb szál répa
- 2 babérlevél
- 1 dl víz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- só
- bors
- majoránna
- oregánó
- 4 dl vörösbor
Elkészítése:
A csirkét megpucoljuk majd darabjaira vágjuk. A répát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb lábasba vagy tepsibe rakjuk a húst, mellétesszük a répát és hagymát.
Rátesszük a zsírt, a vizet és a bort is ráöntjük, megszórjuk a fűszerekkel.
Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük, az utolsó 10 percben levesszük a fedőt.
Sült krumplival vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
El lehet készíteni sertéshús szeletekből, de akkor a sütési idő hosszabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »