Variáció csirkepaprikásra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- maradék csirkepaprikás
Elkészítése:
A maradék paprikás levét és belőle a csontos részeket, száraz csirkemellet semmi esetre se dobjuk el. A levet tegyük egy külön edénybe a húst a csontokról fejtsük le. A húst vágjuk nagyon apróra, sőt legjobb ha ledaráljuk. Ízesítsük majonézzel, tejföllel, akár a paprikás levével is dúsíthatjuk a húst. Nekem volt itthon egy kis mexikói fűszerkeverékem, az sem rontott rajta. Sózni, borsozni nem kell, hiszem paprikásban főtt!
Gyúrjunk tésztát. Egy tojás, kis só és paradicsomlé. Ezekből az alapanyagokból gyúrjuk be a tésztát. A tészta így nem csak színt, de egy nagyon érdekes ízt is kap. Így készülnek a színes tészták. Pürésített sárgarépával, céklával akár spenóttal nagyon izgalmas színeket kaphatunk.
Pogácsa szaggatóval vágjuk korongokat. Töltsük meg töltelékkel és a képeken bemutatott módon csomagoljuk a tésztákat. Nem egy gyors munka, elég pepecselős, de a végeredmény mindent kárpótol.
Most következik a szósz. Én újhagymát dinszteltem meg egy kis olíva olajon, majd a paprikás levével felöntöttem és adtam hozzá paradicsom levet. Két harmad paprikás lé és egy harmad paradicsom lé. Összeforraljuk és egy kis petrezselyemzölddel is a végén megszórjuk. A tésztát kifőzzük, a szósszal meglocsoljuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére. Én még egy kis szarvasgombás olívaolajjal is meglocsoltam.
Nagyon finom és a maradék csirkepaprikást sem kellett a kutyusoknak adni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy a csirkepaprikás nagyon finom. Frissen szeretjük, másnap még megesszük, de utána már nem igazán kívánjuk. Na és mi legyen azokkal a részekkel, amit senki sem szeret? Háta, fara, nyaka ….. sokan szeretik lecsontozni, elszórakozni vele, de legtöbb helyen kerülgetik és a végén a kutyus kapja meg. Nem a kutyusok ellen vagyok, de egy kis ráfordított munkával más finomságokat is készíthetünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »