Variáció csirkepaprikásra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- maradék csirkepaprikás
Elkészítése:
A maradék paprikás levét és belőle a csontos részeket, száraz csirkemellet semmi esetre se dobjuk el. A levet tegyük egy külön edénybe a húst a csontokról fejtsük le. A húst vágjuk nagyon apróra, sőt legjobb ha ledaráljuk. Ízesítsük majonézzel, tejföllel, akár a paprikás levével is dúsíthatjuk a húst. Nekem volt itthon egy kis mexikói fűszerkeverékem, az sem rontott rajta. Sózni, borsozni nem kell, hiszem paprikásban főtt!
Gyúrjunk tésztát. Egy tojás, kis só és paradicsomlé. Ezekből az alapanyagokból gyúrjuk be a tésztát. A tészta így nem csak színt, de egy nagyon érdekes ízt is kap. Így készülnek a színes tészták. Pürésített sárgarépával, céklával akár spenóttal nagyon izgalmas színeket kaphatunk.
Pogácsa szaggatóval vágjuk korongokat. Töltsük meg töltelékkel és a képeken bemutatott módon csomagoljuk a tésztákat. Nem egy gyors munka, elég pepecselős, de a végeredmény mindent kárpótol.
Most következik a szósz. Én újhagymát dinszteltem meg egy kis olíva olajon, majd a paprikás levével felöntöttem és adtam hozzá paradicsom levet. Két harmad paprikás lé és egy harmad paradicsom lé. Összeforraljuk és egy kis petrezselyemzölddel is a végén megszórjuk. A tésztát kifőzzük, a szósszal meglocsoljuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére. Én még egy kis szarvasgombás olívaolajjal is meglocsoltam.
Nagyon finom és a maradék csirkepaprikást sem kellett a kutyusoknak adni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy a csirkepaprikás nagyon finom. Frissen szeretjük, másnap még megesszük, de utána már nem igazán kívánjuk. Na és mi legyen azokkal a részekkel, amit senki sem szeret? Háta, fara, nyaka ….. sokan szeretik lecsontozni, elszórakozni vele, de legtöbb helyen kerülgetik és a végén a kutyus kapja meg. Nem a kutyusok ellen vagyok, de egy kis ráfordított munkával más finomságokat is készíthetünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »