Variáció csirkepaprikásra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- maradék csirkepaprikás
Elkészítése:
A maradék paprikás levét és belőle a csontos részeket, száraz csirkemellet semmi esetre se dobjuk el. A levet tegyük egy külön edénybe a húst a csontokról fejtsük le. A húst vágjuk nagyon apróra, sőt legjobb ha ledaráljuk. Ízesítsük majonézzel, tejföllel, akár a paprikás levével is dúsíthatjuk a húst. Nekem volt itthon egy kis mexikói fűszerkeverékem, az sem rontott rajta. Sózni, borsozni nem kell, hiszem paprikásban főtt!
Gyúrjunk tésztát. Egy tojás, kis só és paradicsomlé. Ezekből az alapanyagokból gyúrjuk be a tésztát. A tészta így nem csak színt, de egy nagyon érdekes ízt is kap. Így készülnek a színes tészták. Pürésített sárgarépával, céklával akár spenóttal nagyon izgalmas színeket kaphatunk.
Pogácsa szaggatóval vágjuk korongokat. Töltsük meg töltelékkel és a képeken bemutatott módon csomagoljuk a tésztákat. Nem egy gyors munka, elég pepecselős, de a végeredmény mindent kárpótol.
Most következik a szósz. Én újhagymát dinszteltem meg egy kis olíva olajon, majd a paprikás levével felöntöttem és adtam hozzá paradicsom levet. Két harmad paprikás lé és egy harmad paradicsom lé. Összeforraljuk és egy kis petrezselyemzölddel is a végén megszórjuk. A tésztát kifőzzük, a szósszal meglocsoljuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére. Én még egy kis szarvasgombás olívaolajjal is meglocsoltam.
Nagyon finom és a maradék csirkepaprikást sem kellett a kutyusoknak adni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy a csirkepaprikás nagyon finom. Frissen szeretjük, másnap még megesszük, de utána már nem igazán kívánjuk. Na és mi legyen azokkal a részekkel, amit senki sem szeret? Háta, fara, nyaka ….. sokan szeretik lecsontozni, elszórakozni vele, de legtöbb helyen kerülgetik és a végén a kutyus kapja meg. Nem a kutyusok ellen vagyok, de egy kis ráfordított munkával más finomságokat is készíthetünk belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »