Tortilla tekercsek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A lapokhoz:
- liszt
- meleg víz
- olaj
- só
(a lapok készen is kaphatók)
A töltelékbe:
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 csirke felső comb
- 1 marék zöldbab
- 1 marék zöldborsó
- só
- frissen őrölt bors
- kevés csilipehely
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, félig megfőzzük. Bőrét lehúzzuk, és a comb húsát felcsíkozzuk. Serpenyőben, kevés olíva olajon a hosszában csíkokra vágott hagymát megpároljuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra (zsülienre) vágott sárgarépát. Néhány kanállal teszünk hozzá az imént elkészített csirkehús alapléből, majd a csirkecomb csíkok, a zöldbab, a zöldborsó, a csilipehely, és a szétnyomott fokhagyma is a serpenyőbe kerül. Kevés borsot őrlünk rá, és fedő alatt pároljuk 5 percig. Mielőtt készre főne a ragunk, a felcsíkozott paprikát is beletesszük, és rövid ideig együtt főzzük lassú tűzön.
Ezt a ragut tesszük a tortillába. Akár tekercs formájában, akár úgy, hogy tölcsért formázunk belőle, vagy csak egyszerűen a tortilla lap felére ráhalmozott ragura ráhajtjuk a lap másik felét.
Tipp:
A tortillához szószok is illenek. Legegyszerűbben tejföl, joghurt keverékéből, csipet sóval, őrölt borssal, koriander, vagy petrezselyemzölddel készített szósszal kínálhatjuk, de pesto, és szalsza szósz is illik hozzá. Legtöbbször viszont Gucamole szószt kínálnak mellé, hisz ez Mexikó leggyakoribb mártása, ami nemzeti eledel, tortilla csipsszel, de akár pirítós kenyérrel, önmagában is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »