Tömör gyönyör többféle hússal recept

Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz:
- 40 dkg darált hús
- 40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 db csirkemáj
- Ízlés szerint fűszerek
- 2 db tejben áztatott zsemle
- 12 szelet bacon szalonna
Elkészítés:
A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »