Töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 10-15 dkg csirkemáj
- petrezselyem
- só
- bors
- fokhagyma
Burgonyafánkhoz:
- 10 dkg liszt
- 10 dl olaj
- 10 dl víz
- 50 dkg burgonya
Elkészítése:
A csirkemellet besózzuk félre rakjuk. A májat apróbb kockára vágjuk. Kevés olajon meg pirítjuk a szeletekre vágot fokhagymát, hozzá adjuk a májat, s tovább pirítjuk meg szórjuk petrezselyemmel sóval, borssal, kevés lisztet adunk hozzá hogy össze fogja. Ezzel a töltjük be az előbbiekben már előkészített csirke mellünket. Először egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, utána betesszük a sütőbe 185 fokra 20-25 percre. Addig elkészítjük a burgonyafánkot, a folyadékot a zsiradékkal felforraljuk hozzá adjuk a lisztet. Kicsit kevergetve lisztpépet kapunk, ehhez hozzá adjuk a főtt áttört burgonyát. Összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal. Hozzá ütünk 3 tojás sárgáját és bő zsírba kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

