Töltött csirkemell recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 10-15 dkg csirkemáj
- petrezselyem
- só
- bors
- fokhagyma
Burgonyafánkhoz:
- 10 dkg liszt
- 10 dl olaj
- 10 dl víz
- 50 dkg burgonya
Elkészítése:
A csirkemellet besózzuk félre rakjuk. A májat apróbb kockára vágjuk. Kevés olajon meg pirítjuk a szeletekre vágot fokhagymát, hozzá adjuk a májat, s tovább pirítjuk meg szórjuk petrezselyemmel sóval, borssal, kevés lisztet adunk hozzá hogy össze fogja. Ezzel a töltjük be az előbbiekben már előkészített csirke mellünket. Először egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, utána betesszük a sütőbe 185 fokra 20-25 percre. Addig elkészítjük a burgonyafánkot, a folyadékot a zsiradékkal felforraljuk hozzá adjuk a lisztet. Kicsit kevergetve lisztpépet kapunk, ehhez hozzá adjuk a főtt áttört burgonyát. Összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal. Hozzá ütünk 3 tojás sárgáját és bő zsírba kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.