Tojásos libatepertőkrém recept
Hozzávalók:
- 20 dkg libatepertő
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűltek, akkor a héjukat eltávolítjuk.
A tepertőt ledaráljuk, majd egy tálba rakjuk, ahol a tojással villával, vagy krumplitörővel jól összetörjük.
Belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, és ízesítjük sóval, borssal, mustárral.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Márton nap lévén ma nem libasült, vagy ludaskása készült, hanem egy finom kenyérre való krém, mégpedig tojásból és libatepertőből. Egyszerű, de mégsem a megszokott tepertőkrém. Érdemes kipróbálni.
A tojásos libatepertőkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 42 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

