Tejfölös csirketorta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé vékony darabkákra vágva
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sajt reszelve
- 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 12 szelet bacon
- 1 tk ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és a bacon csíkokkal úgy, hogy a peremén túl lógjon.
A tejfölt a tojásokkal, liszttel összekeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat és a formába simítjuk. Ráhaktjuk a szalonna csíkokat és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon. A fóliát eltávolítva tepsibe borítjuk és már csak addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Ezt az ételt előző nap is elkészíthetjük. Kihűtve vékonyabb szeletekre vágjuk, salátával, rizzsel, akár párolt zöldségekkel is fogyaszthatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »