Tejfölös csirketorta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé vékony darabkákra vágva
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sajt reszelve
- 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 12 szelet bacon
- 1 tk ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával és a bacon csíkokkal úgy, hogy a peremén túl lógjon.
A tejfölt a tojásokkal, liszttel összekeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat és a formába simítjuk. Ráhaktjuk a szalonna csíkokat és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon. A fóliát eltávolítva tepsibe borítjuk és már csak addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Ezt az ételt előző nap is elkészíthetjük. Kihűtve vékonyabb szeletekre vágjuk, salátával, rizzsel, akár párolt zöldségekkel is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »