Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 nagy ek fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek sertészsír
- 3 púpos ek tejföl
Galuskához:
- 80 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- víz
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát és a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát, végül a részeire vágott csirkehúst is hozzákeverjük.
Felöntjük kb. 4-5 dl vízzel, és miután felforrt, hozzátesszük a negyedelt paradicsomot és a zöldpaprikát.
Lassú tűzön lefedve puhára főzzük a csirkét vigyázva, hogy ne legyen nagyon lédús. Néha egy kóstolással ellenőrizzük a sósságát.
Miután elkészült a paprikás, egy kisebb tálba egy merőkanál zaftot (levet) kiszedünk, és abban keverjük simára/csomómentesre a tejfölt. Visszaöntjük a paprikásra, óvatosan elkeverjük (behabarjuk). Ha felforrt, főzzük még 2-3 percig, majd levesszük a tűzről.
Galuska (nokedli) készítése:
Egy nagyobb keverőtálba beletesszük a lisztet, pici sót, és az előzőleg felvert tojásokat. Egy kevéske vízzel összekeverjük. Ne legyen nagyon kemény, de folyós sem, ügyeljünk az állagára! Szép sima, és könnyen szaggatható legyen!
Fazékban vizet forralunk, teszünk bele 1 kk sót és étolajat (hogy ne ragadjanak össze a galuskák). Miután felforrt a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a masszát, időnként rákeverünk.
A galuskát nem kell főzni, épp csak forralásig kell a tűzön tartani. Akkor kész, miután felhabzott a főzőlé.
Ha kész van, leszűrjük, és azzal a mozdulattal hideg vízbe tesszük a nokedlit, azaz megeddzük vele, ettől lesz igazi magyaros nokedlink! :)
Leszűrjük, lecsepegtetjük és tálalásig lefedve tartjuk.
A tejfölös csirkepaprikás nokedlivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 4 g