Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 nagy ek fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek sertészsír
- 3 púpos ek tejföl
Galuskához:
- 80 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- víz
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát és a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát, végül a részeire vágott csirkehúst is hozzákeverjük.
Felöntjük kb. 4-5 dl vízzel, és miután felforrt, hozzátesszük a negyedelt paradicsomot és a zöldpaprikát.
Lassú tűzön lefedve puhára főzzük a csirkét vigyázva, hogy ne legyen nagyon lédús. Néha egy kóstolással ellenőrizzük a sósságát.
Miután elkészült a paprikás, egy kisebb tálba egy merőkanál zaftot (levet) kiszedünk, és abban keverjük simára/csomómentesre a tejfölt. Visszaöntjük a paprikásra, óvatosan elkeverjük (behabarjuk). Ha felforrt, főzzük még 2-3 percig, majd levesszük a tűzről.
Galuska (nokedli) készítése:
Egy nagyobb keverőtálba beletesszük a lisztet, pici sót, és az előzőleg felvert tojásokat. Egy kevéske vízzel összekeverjük. Ne legyen nagyon kemény, de folyós sem, ügyeljünk az állagára! Szép sima, és könnyen szaggatható legyen!
Fazékban vizet forralunk, teszünk bele 1 kk sót és étolajat (hogy ne ragadjanak össze a galuskák). Miután felforrt a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a masszát, időnként rákeverünk.
A galuskát nem kell főzni, épp csak forralásig kell a tűzön tartani. Akkor kész, miután felhabzott a főzőlé.
Ha kész van, leszűrjük, és azzal a mozdulattal hideg vízbe tesszük a nokedlit, azaz megeddzük vele, ettől lesz igazi magyaros nokedlink! :)
Leszűrjük, lecsepegtetjük és tálalásig lefedve tartjuk.
A tejfölös csirkepaprikás nokedlivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »