Színes borsos sült csirkecomb vajas karfiollal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 csirkecomb
- színes bors
- só
- kevés libazsír
- karfiol
- vaj
Elkészítése:
Először a borsot zúzzuk össze egy mozsárban, majd a sóval együtt a csirkecombba masszírozzuk.
Egy tepsibe helyezzük a combokat, majd meglocsoljuk némi libazsírral. A húsok mellé tehetünk hagymát, vagy fokhagymát is. Vizet nem teszünk hozzá, mert a hús úgyis enged magából. Ezt persze később még pótolhatjuk, de mindig forró vizet használjunk.
A tepsit fóliával takarjuk le, és a húst előmelegített sütőben kezdjük sütni 170 fokon. Nagyjából 1 óra alatt megsül. A végén érdemes még fólia nélkül is sütni, hogy a bőre ropogósra süljön. Szeretem, mikor szép barna lesz.
Miközben a hús sül, elkészítjük a karfiolt. Rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és blansírozzuk (azonnal jégre tesszük). Serpenyőben vajat hevítünk, majdhogynem barnítunk – lehetőleg jó minőségűt használjuk. A karfiolt ebben forgatjuk meg.
Úgy is készíthetjük, hogy a meleg karfiolra rácsorgatjuk a forró vajat. Só, bors kell hozzá, és tökéletes lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »