Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színes borsos sült csirkecomb vajas karfiollal recept

Színes borsos sült csirkecomb vajas karfiollal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4-5 csirkecomb
    • színes bors
    • kevés libazsír
    • karfiol
    • vaj

    Elkészítése:

    Először a borsot zúzzuk össze egy mozsárban, majd a sóval együtt a csirkecombba masszírozzuk.

    Egy tepsibe helyezzük a combokat, majd meglocsoljuk némi libazsírral. A húsok mellé tehetünk hagymát, vagy fokhagymát is. Vizet nem teszünk hozzá, mert a hús úgyis enged magából. Ezt persze később még pótolhatjuk, de mindig forró vizet használjunk.

    A tepsit fóliával takarjuk le, és a húst előmelegített sütőben kezdjük sütni 170 fokon. Nagyjából 1 óra alatt megsül. A végén érdemes még fólia nélkül is sütni, hogy a bőre ropogósra süljön. Szeretem, mikor szép barna lesz.

    Miközben a hús sül, elkészítjük a karfiolt. Rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és blansírozzuk (azonnal jégre tesszük). Serpenyőben vajat hevítünk, majdhogynem barnítunk – lehetőleg jó minőségűt használjuk. A karfiolt ebben forgatjuk meg.

    Úgy is készíthetjük, hogy a meleg karfiolra rácsorgatjuk a forró vajat. Só, bors kell hozzá, és tökéletes lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá