Színes borsos sült csirkecomb vajas karfiollal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 csirkecomb
- színes bors
- só
- kevés libazsír
- karfiol
- vaj
Elkészítése:
Először a borsot zúzzuk össze egy mozsárban, majd a sóval együtt a csirkecombba masszírozzuk.
Egy tepsibe helyezzük a combokat, majd meglocsoljuk némi libazsírral. A húsok mellé tehetünk hagymát, vagy fokhagymát is. Vizet nem teszünk hozzá, mert a hús úgyis enged magából. Ezt persze később még pótolhatjuk, de mindig forró vizet használjunk.
A tepsit fóliával takarjuk le, és a húst előmelegített sütőben kezdjük sütni 170 fokon. Nagyjából 1 óra alatt megsül. A végén érdemes még fólia nélkül is sütni, hogy a bőre ropogósra süljön. Szeretem, mikor szép barna lesz.
Miközben a hús sül, elkészítjük a karfiolt. Rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és blansírozzuk (azonnal jégre tesszük). Serpenyőben vajat hevítünk, majdhogynem barnítunk – lehetőleg jó minőségűt használjuk. A karfiolt ebben forgatjuk meg.
Úgy is készíthetjük, hogy a meleg karfiolra rácsorgatjuk a forró vajat. Só, bors kell hozzá, és tökéletes lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

