Színes borsos sült csirkecomb vajas karfiollal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 csirkecomb
- színes bors
- só
- kevés libazsír
- karfiol
- vaj
Elkészítése:
Először a borsot zúzzuk össze egy mozsárban, majd a sóval együtt a csirkecombba masszírozzuk.
Egy tepsibe helyezzük a combokat, majd meglocsoljuk némi libazsírral. A húsok mellé tehetünk hagymát, vagy fokhagymát is. Vizet nem teszünk hozzá, mert a hús úgyis enged magából. Ezt persze később még pótolhatjuk, de mindig forró vizet használjunk.
A tepsit fóliával takarjuk le, és a húst előmelegített sütőben kezdjük sütni 170 fokon. Nagyjából 1 óra alatt megsül. A végén érdemes még fólia nélkül is sütni, hogy a bőre ropogósra süljön. Szeretem, mikor szép barna lesz.
Miközben a hús sül, elkészítjük a karfiolt. Rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és blansírozzuk (azonnal jégre tesszük). Serpenyőben vajat hevítünk, majdhogynem barnítunk – lehetőleg jó minőségűt használjuk. A karfiolt ebben forgatjuk meg.
Úgy is készíthetjük, hogy a meleg karfiolra rácsorgatjuk a forró vajat. Só, bors kell hozzá, és tökéletes lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »