Szezámos csirkefalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecombfilé
- 3 ek kukoricaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab friss gyömbér (reszelve kb. 1 ek)
- 0,5 dl (4 ek) szójaszósz
- 2 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 3 szál újhagyma
- ízlés szerint só
- szezámmag
Elkészítése:
A húst kockázzuk fel, és az olajon pirítsuk meg. Ha megpirult, adjuk hozzá a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, a cukrot, a mézet és a szójaszószt.
Forraljuk jól össze, szórjuk meg apróra vágott újhagymával, és ízlés szerinti szezámmaggal. Keverjük jól össze, majd melegen tálaljuk.
Tipp:
Rizst, (gm) tésztát, vagy salátát kínáljunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


